ADOLF HITLER’in Gizli Kalmış Bir Yönü…

220px-Adolf_Hitler-1933.jpg

“Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı’nın bir lütfudur.”
Adolf HITLER

Adolf Hitler gençliğinde epey sıkıntı çekmiş biriydi. Bir çok işe girdi, çıktı. Yaşamına bir yön vermek istiyordu.

Bunlerdan biri, annesi ölmeden hemen önce 1907 yılının Ekim ayında ressam olma umuduyla Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavına girmiş olmasıdır. Ancak başarısız olmuştu. Annesi öldükten sonra da 1908 yılının Eylül ayında tekrar başvurdu. Ancak yine başarısız oldu. Bir süre, yapıp sattığı resimlerden kazandığı parayla, yaşadı. Bu yılları Hitler sefalet olarak tanımlasa da annesinden kalan miras ile babasının ölümü nedeniyle verilen yetim maaşı o günlerde bir yargıç yardımcısının aldığı paraya denkti.

Bir çokları Hitlerin sanatsal resim yapmayıp, alelade bir duvar boyacısı olduğunu söyleseler de, Hitler’in gerçekten resim sanatına yatkınlığı vardı. Yaptığı resimleri satarak bir süre geçinebilmesi de bunu gösterir.

Ama Viyana Güzel Sanatlar Akademisinin kendisini kabul etmemesi onun için hayal kırıklığı olduğu gibi, dünya için de derin bir bahtsızlık olmuştur. Resim sanatını sürdürüp, bu alanda kendini gösterebilseydi siyasete atılmayacak, bu yolla Almanyanın başına geçme olanağını da elde etmiyecekti.

Sonucu hepimiz biliyoruz : O’nun yüzünden II Dünya Savaşı çıktı!.. Bu dünya için büyük bir bahtsızlık olmuştur. Hitler ressamlığı sürdürüp politikaya atılmasaydı, belki de bu günkü dünya başka bir durumda olacaktı.

Adolf Hitlerin yapmış olduğu bir kaç resmi aşağıda veriyoruz. Bu konuda bir yatkınlığı olup olmadığına okuyucu karar versin.

Picture 1.png
Picture 2.png
Picture 3.png
Picture 4.png
Picture 5.png
Picture 6.png
Picture 8.png
Picture 10.png
Picture 11.png
Picture 9.png

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>