BODRUMDA MAZIKÖY KIYILARI…..

Picture 1.png
Picture 2.png
Picture 3.png

Bu kez yolumuz Bodrum, Mazı’ya düştü!…

Mazıköye gitmek için Bodrum – Havaalanı yolu üzerinde Güvercinliği hemen geçince, sağa Mumculara sapmanız gerekiyor.

Bu yol üzerinde yaklaşık 10 km ilerleyince Mumcular’a varıyorsunuz. Buradan Güneye sapan yolu izleyip, bir 10 km daha gidince Yukarı Mazı köyüne varıyorsunuz. Mumcular ile Yukarı Mazı arasındaki yolun dağdan geçen büyük bölümü ya yeni yapılmış ya da bakım görmüş. Yoldan sürekli mıcır kalkıp arabanıza çarpıyor. Henüz uçurum tarafına yol-kenarı işaretleri de konulmamış olduğundan, gece şürüşleri oldukça tehlikeli.

Yukarı Mazı denizden oldukça uzak bir yerleşim yeri. Burayı terkedip yola devam edilirse, Mazı köyüne varılıyor. Lakin burası da denize uzak. Biz Mazının kıyılarını görmek istediğimizden, sahile doğru yolumuzu sürdürdük.

Mazılara varmadan önce çok geniş bir orman yangını bölgesinden geçiliyor. Yangın eski olduğu için izleri kalmamış. Ama o güzelim asırlık ağaçlar da yok olup gitmiş. Yöre köylülüeri kaybı kapatmak için fidan dikmekteler. Ancak güçleri bu kadar geniş alanı donatmaya yetmiyor. Kesinlikle yardım gerekiyor.

Sahile doğru giderken hedefimiz “Hurma Koyu’” na varmaktı. Çünkü kalmak için buradaki “Sahil Pansiyon” ile anlaşmıştık. Hurma Koyuna giden iki yol vardı. Bunlardan biri asfalt döşemli koyun batısına varan yoldu. Ötekisi çok bazuk toprak köy yoluydu. Koyun doğusuna çıkıyordu. Biz toprak yola saparak, yaklaşık iki kilometre gittikten sonra denize ulaştık. Yol burada bitiyordu.

IMG_1910.jpgKalacağımız “Sahil Pansiyon” sol tarafımıza rastlamaktaydı. Burası iki üç dönümlük bir bahçe içinde bir kaç yapıdan oluşmuştu. Yapılardan arta kalan bölümde sebze tarımı yapılmaktaydı. Burada bazı meyve ağaçları da vardı. Pansiyon verdiği yemeklerin sebze ile meyvalarını bu bahçeden almaktaydı. Arazinin denize bakan yüzü bir duvarla ayrılarak açık bir restoran haline getirilmişti. Bunun önü plaj olarak kullanılıyordu. Denizi çok güzeldi.

Koyun batısına giden asfalt yol gene sonunda denize ulaşıyordu. Ama onun ulaştığı yerde bir market ile “Mazı Restoran” isimli büyük bir lokanta ile otopark bulunmaktaydı.

IMG_1954.jpgBizi “Sahil Pansiyon” da çok güler yüz ile tatlı dille karşıladılar. Bu bize bundan sonra bu pansiyonda çok rahat edip güzel vakit geçireceğimiz izlenimini verdi. Gerçekten de öyle oldu. Servis, odalar çok iyi idi. Yemekler çok güzel düzenlenmiş olup, çok lezzetliydiler. Özellikle salatada kullanılan zeytin yağının lezzetine hepimiz bir anda tanık olduk. Bu yağı nereden aldıklarını sorduğumuzda, kendi üretimlerinin olduğu yanıtını verdiler. “Bize satabilirmisiz?…” diye sorunca, “istediğiniz kadar” yanıtını aldık. Taşıyabileceğimiz kadar da satın aldık.

IMG_1966.jpg

Bodrum yarımadasında bulunan her köyde, köylünün elinde böyle satılmayı bekleyen küplerle yağ var. Hem de yüksek kalitede. Türkiyede üretilen yemeklik yağın gereksinime yetmediğini söyleyenlere duyurulur!!…

IMG_1973-1.jpgHurma koyunun yöredeki öteki koylardan bir farkı var. Buraya sürekli olarak gezinti tekneleri geliyor. Kıyıdaki marketten kumanyalarını tamamlıyorlar. Çünkü bu markette aklınıza gelen her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca turist şirketleri “Mavi Yolculuk” için müşterilerini bu koydan teknelere bindiriyorlar. Kıyıda kıçtan kara rdilmiş beş altı gezinti teknesi ile üç dört balıkçı teknesi her zaman var. Bu balıkçı teknelerinden sabah çok erken saatlerde balık alabilirsiniz.

Koyun bir özeliği de sahilini kum olmayıp çakıllı olması. Çakıllı olma özelliği deniz içinde de sürüyor. Bu tür sahillere bütün Akdeniz kıyılarında rastlanır. Bu yüzden, eğer buraya gelmeye niyetliyseniz deniz ayakkabısı getirmeniz iyi olacaktır.

Kaldığımız “Sahil Pansiyon” u herkese öneririz. Çok rahat edecekleri, çok iyi yiyip içecekleri konusunda rahatlıkla güvence veririz. Gelin, kalın görün!…

Biz burada mutlu bir kaç gün geçirdikten sonra yola çıkarak geri döndük.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>