HİTLER ile NAZİLERİN YAHUDİ DÜŞMANLIĞININ NEDENLERİ NE OLABİLİR?!…

7f909d19e3_b.jpg

“İşte bu günlerde Alman milletinin devamı için en büyük tehlike olan ve haklarında henüz herhangi bir fikir beslemediğim iki şeyi gördüm: MARKSİZM ve YAHUDİLİK.”
Adolf HITLER (Mein Kamph’ tan)

Tarihçiler, Adolf Hitler´in yaklaşık 6 milyon sivil insanı katletmesine neden olan büyük Yahudi düşmanlığının nedenlerini bulmak için yıllardır araştırmalar yapıyor. Bazı sonuçlara varıp, bunu yayınlıyorlar da…

Ancak bize göre, psikoz düzeyindeki bu büyük düşmanlığın başlıca iki nedeni olabilir. Hitlerin yahudi düşmanlığı o kadar derin, o kadar büyüktü ki, bunu önce yakın çevresine sonra da bütün Alman milletine aşılayabilmiştir.

● Bu nedenlerden ilki, bir etnik takıntı, “Ari Irk” takıntısıdır. Hitler ile çevresindekiler saf Alman ırkından olmayanları ikinci, üçüncü sınıf insan olarak görme eğilimindeydiler. Bu yüzden “Ari Irk” elde etmek için “insan haraları” kurmaya kadar işi ileri götürdüler. Hitler iktidarı döneminde eğer “klonlama” yöntemi geliştirilmiş olsaydı, hiç küşku yok ki kitle halinde klonlamayla Alman nüfusunu çoğaltma yoluna da giderdi. Ne var ki, klonlama yöntemi 1938 yılında henüz daha kıpırdanma halindeydi. [*]

Gene bu yüzden Almanyada II. Dünya Savaşı sonuna kadar sadece Yahudiler değil, çingeneler ile öteki ırklardan olan bir çok kişi de kitle halinde yok edilmişlerdir. Bu dönemde oldürüldüğüne kesin gözüyle bakılan 6 000 000 sivil kişi içinde Yahudi olmayanlar da vardı.

Hitlere göre dünya yüzündeki en yüce insan ırkı ari Alman ırkıydı. Bütün dünyayı yönetmek te bu ırkın göreviydi. BU GÖREV ARİ ALMAN IRKININ OLMALIYDI.

● İkinci nedenin kaynağı ekonomikti.

Saygın tarihçi Ralf-George Reuth, yeni bir tez ortaya attı. Hitler, Yahudileri, Alman Ekonomisinin çöküşü ile Rusya´daki Bolşevik devriminden sorumlu tuttuğu için, iktidara gelince, onları bir numaralı hedef olarak seçti.



[Mein Kamph' tan elde edilmiş olan izlenim doğrultusunda ortaya atılmış bundan önceki kurama göre, Hitler´in içindeki anti-semitizm duyguları, 1914´te, Viyana´nın Arka Sokaklarında yeşermişti. Oralarda gördüğü, saçları iki yandan örgülü, uzun siyah paltolu aşırı dinci Yahudiler´e karşı antipatisi düşmanlığa dönüşmüştü.Bir başka teoriye göre de, annesi Yahudi bir doktorun ellerinde ölmüştü].



Ancak tarihçi Ralf-George Reuth´in yeni tezine göre Hitler, Yahudileri, 1. Dünya Savaşı´ndan sonra çöken Alman Ekonomisinden sorumlu tuttuğu için Yahudi nefreti en uç noktaya kadar gelişti. O dönemlde, Alman Ekonomisinde büyük ağırlığı olan Yahudi işadamları, Borsayı yönlendirecek kadar güçlüydüler. Ayrıca Alman bankalarının yüzde 50´si ile Alman gazetelerinin yüzde 80´inin sahipleri Yahudi kökenliydi.



I. Dünya Savaşı´nın Avrupa ülkelerinin Ekonomisine getirdiği yıkımı, Almanya´nın daha ağır hissettiğine inanan Hitler´in, yahudileri Alman Ekonomisinin çöküşünden sorumlu tutan söylemleri, özellikle orta sınıf ile alt gelir grubundaki Almanlar arasında kısa sürede geniş yankı buldu. Hitler´in, birkaç patatese muhtaç hale gelen Alman ailelerini gördükçe, Yahudi nefretinin nasıl büyüdüğünü, yakın çevresine anlattığı da bu yakın çevresindeki insanların yazışma ile günlüklerinde de yer aldığı belirtiliyor.



Rusya´daki Bolşevik devriminin, Alman Ekonomisini iyce çökerttiğine inanan Hitler, Lenin´in de “çeyrek Yahudi” olduğunu söylediği biliniyor.Üçüncü Reich´in propaganda dehası Josef Goebbels hakkında yazdığı kitapla tüm dünyada adını duyuran tarihçi Ralf-George Reuth´e göre Hitler, o günlerde Almanların çektikleri tüm yoksulluk ile acılar, Yahudi işadamları ile Bolşevik Yahudiler yüzündendi.

(İki alıntıyla telif edilmiştir)

———————————————–

[*]

Picture 1.png

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>