ŞARAP KANSERE NEDEN Mİ OLUYOR?!….

sarabinanavatani.jpg
“Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür.”
Sakallı CELAL (Yalınız)

[Fransa’da Milli Kanser Enstitüsü!nün “Ölçülü Miktarda tüketilen şarap bile kansere yol açar” açıklaması, üreticileri ayağa kaldırdı. Enstitünün dahili hastalıklar uzmanı hekimlere yönelik hazırladığı “Beslenme ve Kanser” başlıklı broşürde, ne kadar az içilirse içilsin , düzenli olarak alınan alkolün her halde kansere yol açabileceği bildirildi.

Pazartesi günü dağıtılan broşürlerde, günde bir bardak şarabın yüzde 9 – 68 oranında ağız, gırtlak, boğaz kanserine yol açtığı bildirildi. Kanser Enstitüsünün broşürlü açıklamasını değerlendiren şarap üreticileri derneği, “Şaraba karşı yapılan savaş durdurulmalı” dedi.

Öte yandan, parlamentoda tartışma halindeki bir yasa teklifi de şarap üreticilerini kızdırdı. Sağlık kurumlarının da içinde bulunduğu bazı yerlerde şarap ikramının yasaklanmasını isteyen siyasiler, şarap üretiminin yapıldığı bölgelerdeki vekillerle karşı karşıya geldi.]
(21 Şubat 2009 tarihli gazetelerden)

Bu buluşları için Fransız meslekdaşlarımıza büyük bir BONJOUR!.. = günaydın demek gerektiğine inanıyoruz.

Bilindiği gibi her gün içilecek bir kadeh şarabın sağlık kaynağı (şifa) olduğunu, özellikle kalb damar hastalıkları için yararlı olduğunu, bundan ötürü içilmesi gerektiğini, gene hekimler önermekteydi.

Şimdi acaba ne oldu da şarabın sağlığa zararlı olduğunu öne sürmekteler?…

Diyebilirsiniz ki bu, tıp konusunda yapılan çalışmalar sonucu bir ilerlemeyi göstermektedir!… Bu tıptaki bir görüş (consept) değişimidir!…

Ama gene hepimiz biliyoruz ki, tıpta görüş değişmesi çok sık aralıklarla (yaklaşık 5 yılda bir) olmakta, bu gün ak dediğimize yarın 180 derecelik bir dönüşle kara diyebilmekteyiz. Bunun nedeni işin özüne inemememiz, gerçeğin ne olduğunu bir türlü kavrayamamızdır.

Şarap M.Ö. 3000 yıllarında insan yaşamına girmiştir. Buna göre insanlar 5000 yıldır şarap içmektedirler. Bunca zamandır bu içeceğin kansere neden olduğu, ne yazık ki anlaşılamamıştır (!). Bu son günlerde yapılan araştırmalar hekimleri bu noktaya getirmiş olmalıdır.

Fransada nüfusun büyük çoğunluğu her gün şarap tüketir. Zannederim yapılan bir çalışmada ağız, gırtlak kanseri olanlara sorulmuştur “Şarap tüketiyor musunuz?…” Bunların pek büyük çoğunluğu “Evet!..” yanıtını vermiş olmalıdırlar. İşte bu alınan yanıt şarabın kansere yol açtığı sonucuna götürmüş olmalıdır.

Eğer bu düşündüğümüz kurgu geçerli olmuşsa. Neden-sonuç bağlantısı iyi kurulamamış, başka bir deyişle ZEKA işletilememiş demektir. Aslında, incelerseniz tıptaki bütün görüş değişimlerinin altında bu ZEKA’yı iyi kullanamama olduğunu görürsünüz. Buna en güzel örnek son günlerde, şimdiye kadar yenmesi yasaklanan yumurtanın çok yararlı olduğunun açıklanmasıdır. Buna benzeyen başka bir örnek, bir zamanlar cholesterol yükselmesine neden olduğu için balık tüketiminin yasaklanması, ama son zamanlarda balığın şifalı olduğu söylenerek yenmesine izin (!) verilmesidir.

Bunlara tıpta ilerleme diyeceksek, tıbbın bilimsel açıdan ne kadar gerilerde olduğunu da onaylamış oluruz.

İçimizden birisi bir zamanlar tıptaki ilerlemeyi, kara-güldürü olarak şöyle açıklamıştı :

MÖ. 2000……..AL BU OTU YE!.. 

M.S. 1000…… O ot kötü, gel bu duayı oku.

M.S. 1250…….O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.

M.S. 1500…….O iksirin ne yararı var?.. Al bu hapı yut.

M.S. 1750…….O hap etkisiz, al bu antibiotiği iç.

M.S. 2000…….O antibiotik kimyasal, AL BU OTU YE!.
.

Bu kronolojik sıralama başka söze gerek olmadığını pek güzel anlatıyor.

Ben burada söylediklerimle şarap ya da alkollü içecekleri yüceltmeye çalışmıyorum. Çünkü ben içki içmem. Anladığınız gibi üzerinde durduğum konu çok başka bir şey.

Tanrı hepimize gerekli olan zekayı bağışlasın!… Amin!…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>